Økologiske kondomer

Vil du gerne gå den økologiske vej i livet, så er du havnet i det rigtige årti. Alt fra tøj, mad, møbler og tandpasta kan fås som økologi. Og du har selvfølgelig også mulighed for at købe økologiske kondomer. Her forsøger vi at danne et overblik over gode mærker, fordele og måske også ulemper disse kondomer.

Fordele ved økologiske kondomer

Økologiske kondomerKondomer har gennem snart mange år udviklet sig i hast. Kondomer kan fås i forskellige faconer, farver, duft og smag. Og når kondom producenter gerne vil skubbe grænsen lidt med f.eks. smag, så er det ofte fulgt af noget kunstigt stof. For de fleste mennesker er det intet problem, men flere og flere oplever også overfølsomhed eller allergiske reaktioner ved f.eks. mad, tøj og altså også kondomer.

En anden fordel ved økologiske kondomer er selvfølgelig, at du kan være sikker på, at der er en fornuftig standard i forhold til tilblivelsen af produktet. Dette er for mange en god grund til at købe netop økologiske kondomer.

Ulemper ved økologiske kondomer

Der ved langt de fleste økologiske et stort minus – og nu kommer overraskelsen; de er nemlig ikke rigtig økologiske. Kondomer bliver som bekendt fremstillet af latex fra gummitræet. Men for at gøre gummi elastisk, så det kan bruges til formålet som kondom, som tilsættes der et protein kalder kasein. Derfor er stort set alle økologiske kondomer kun næsten økologiske, og slår sig i stedet på Fair Trade og CE godkendt osv.

Men nu skal man gå helt ned over denne økologiske skuffelse. Kondomer er ikke giftige, og får du en allergisk reaktion, så kan det ligeså vel være på grund af overfølsomhed over for latex. Og latex er et ganske naturligt produkt.

Økologiske kondomproducenter

En af de rigtig interessante producenter er amerikanske Glyde. Glyde har som de eneste produceret kondomer, som ikke bruger proteinet kasein, men benytter et særligt tidsel-ekstrakt, som har nøjagtig den samme egenskab som kasein – og derfor kan GLYDE garantere en 100% plante-basis til deres fremstillings-proces.