Kondomer

kondomerMan skulle måske tro, at købe kondomer er en smal sag. Du har sikkert også en god ide om, hvad det handler om. Men udvalget er enormt, og gennem årene har produkterne udviklet sig til lidt af en videnskab. Der findes mange størrelse, smagsvarianter, faconer, typer og meget andet, som kan gøre det lidt kompliceret at finde den rette. Her forsøger vi at give dig et overblik, så du har de bedste forudsætninger for at købe de helt rigtige kondomer, når du får behovet.

Den rette kondom størrelse

Et godt sted at starte når du skal købe kondomer er størrelsen. Det er en ret vigtig ting at have på plads, da en forkert størrelse kan give en dårlig oplevelse. Derfor skal du have fat i noget måleudstyr.

Når størrelsen skal findes, så skal penis være erigeret – det siger næsten sig selv. Størrelsen findes ved at måle diameteren. Længden er altså underordnet, da de er lavet tilpas lange for de fleste. Når du har målt omkredsen / diameteren

Omkreds i cm. Bredde / Diameter på kondom
9,5-10 47mm
10-11 49mm
11-11,5 53mm
11,5-12 57mm
12-13 60mm
13-14 64mm
14-15 69mm

Når du køber kondomer skal du derfor købe nogen, som svarer til diameteren i kolonnen til højre. Aids Fondet har en fin lille grafik, som beskriver kondom størrelsen.

Kondom typer

Der findes rigtig mange typer og faconer på kondomer. De fås f.eks. med riller, knopper osv. Hvilken du skal vælge, er lidt svær at afgøre. Flere har den holdning, at de får en bedre oplevelse, hvis der er riller eller en anden form på kondomet. Andre foretrække den almindelige glatte.

Desuden kan de fås med og uden reservoir. Et reservoir er en lille ekstra dut yderst på kondomet. Denne opsamler væsken ved udløsning. Fordelen ved dette er, at chancen for brist af kondomet minimeres. Udover dette har et reservoir ingen anden følelsesmæssig virkning.

Latexfri kondomer

Kondomer er i de fleste tilfælde lavet af latex eller naturgummi. Det er en hvid, mælkeagtig emulsion, som tappes fra gummitræet. Naturgummi har mange fordele, men en stor ulempe er, at nogen kan få en allergisk reaktion ved kontakt med naturgummi. Derfor har kondom producenter valgt at lave et latexfri produkt, som er produceret ud af et 100% syntetisk materiale. Ved du allerede at du er allergisk overfor naturgummi, så bør du kigge efter latexfri kondomer.

Kondomer med bedøvende virkning

For nogen kan det godt knibe med at holde den hyggelige stemning kørende i timevis. Derfor kan du købe kondomer med en bedøvende virkning. Disse er tilført benzocain, som har en bedøvende virkning. Der er ikke noget farligt i at bruge kondomer med bedøvende virkning. Der er også delte meninger om virkningen. Nogen synes det hjælper, men andre ikke oplever en forskel.

Kondomer med smag og farver

Det sidste vi vil fremhæve her, er kondomer med smag og farve. Dette har ingen fysisk virkning på det ene eller det andet. Du kan dog sætte lidt kulør og smag på dagen – men en forskel på det endelig resultat er lidt svært at få øje på.

Nu bør du være klædt på – så afsted – køb allerede i dag.